Treadmill Running

Uitvoering

Als je besluit om te gaan joggen op de loopband, is de eerste stap de juiste uitrusting te kiezen. Een goed paar hardloopschoenen is het belangrijkste, omdat je hiermee de juiste ondersteuning voor je voeten krijgt en zo blessures voorkomt. Naast schoenen is het belangrijk dat je lichaam warm is, dus kruip in een lekkere trainingsbroek en shirt, om je lichaam warm te houden. Verder is het aan te raden om een handdoek mee te nemen om op de loopband te leggen om je lichaam af te vegen tijdens het joggen.

Als je klaar bent om te beginnen, ga je staan op de loopband en zet je het toerental in op een handige snelheid. Houd rekening met je eigen fitheid en voer het op als je voelt dat je wat sneller kunt gaan. Zorg er ook voor dat je de juiste borst en bovenrug houding hebt, want hoewel het belangrijk is om je benen sterk te houden, is het ook belangrijk dat je je bovenlichaam iets verder naar voren staat. Zorg ervoor dat je blik recht vooruit is gericht.

Als je aan je treadmill running begint, adem je in en uit via je neus. Hiermee voorkom je dat je affluistert en meer energie verbruikt dan nodig is. Merk ook op hoe je voeten klein contact maken met de loopband bij iedere stap. Dit voorkomt blessures in het onderlichaam. als je het tempo verhoogt, moet je in lengte lopen, dus voel je voeten beter de grond raken. Dit is de meest effectieve manier om je voetafwikkeling te verbeteren.

Welke gedeelte van je lichaam je ermee kunt trainen

De buikspieren, beenspieren en menselijke kern zijn allemaal gebruikelijke gebieden voor joggen. Het verhoogt ook je cardiovasculaire conditie, hartslag en longcapaciteit. Daarnaast verhogen deze oefeningen ook je vetverbranding. De diepe spieren, die grenzen aan het cox-femoraal gebied, zijn zeer gevoelig voor trainingsstress.

Je kunt ook heel veel verschillende delen van je lichaam trainen als je treadmill running doet. Je kunt je benen, billen en kuiten sterker maken, je balans en flexibiliteit verbeteren, je vetverbranding verhogen en je hartslag verlagen. Het is ook mogelijk om je diepe buikspieren te trainen met een time-out wanneer je naar voren gaat. Of je nu veel of weinig traint, treadmill running is een effectieve manier om te trainen.

Andere voordelen

Naast dat het goed is voor je lichaam, is treadmill running ook de moeite waard vanwege de vele andere voordelen. Allereerst is het een goede keuze als het weer een probleem is of als je weinig tijd hebt om naar buiten te gaan.Je hebt ook controle over je omgeving als je zelf je muziek kiest, je hartslag monitor kunt gebruiken en een televisiescherm hebt dat je motivatie kan geven. Wat je ook het meeste houdt van loopbandlopen, het is zeker iets dat je zal motiveren om te blijven gaan.

Verder, omdat treadmills de gebruiker meer controle geven over de snelheid waarmee ze lopen, is het heel gemakkelijk om je prestaties bij te houden. Je kunt het toerental instellen en in 24 uur per dag trainen. Je kunt je prestaties monitoren, je hartslag controleren en je motivatie boven houden. Als je jezelf wil uitdagen, kun je je sessies meer frequent laten plaatsvinden of je intensiteit verhogen.

Ten slotte kan treadmill running ook helpen om gewicht te verliezen. Omdat je de snelheid en intensiteit regelt, kun je die uitdaging aangaan tot je je doelen hebt bereikt. Je kunt zelfs intervaltraining doen met tijden van intensieve en minder intensieve inspanning. Door perioden van intense inspanningheen en weer te wisselen, is het mogelijk om meer calorie├źn te verbranden.

Samenvatting

Treadmill running is een uitstekende manier om je algehele gezondheid en fitness te verbeteren. Het is een goede keuze als het weer kwaliteiten of als je weinig tijd hebt. Door treadmill running te doen, kun je je spieren, vetverbranding, balans, flexibiliteit en algehele cardiovasculaire gezondheid verbeteren. Bovendien kun je je ervaring gemakkelijk bijhouden door je prestaties in de gaten te houden. Tot slot, omdat je de intensiteit en snelheid kan regelen, kan treadmill running ook helpen bij het verliezen van gewicht.

Categorie├źn T

Plaats een reactie