Military Press

Wat is het?

De Military Press is een krachttrainingsoefening waarbij je bovenlichaam kracht kunt ontwikkelen. De oefening valt onder de categorie press oefeningen en wordt vaak gebruikt om de spieren aan te spannen en te versterken. Door middel van de Military Press kun je je schouders, borst, armen en rug versterken.

Hoe voer je de oefening uit?

De Military Press kan uitgevoerd worden met verschillende gewichtsapparatuur, zoals een gewichtsbank, halterstangen of losse gewichten. Als je kiest om de Military Press te doen met gewichtsapparatuur, is het verstandig om hierbij een spotter te gebruiken. Je begint door te gaan zitten op de gewichtsbank, met je rug tegen de leuning. Plaats de halterstang op schouderhoogte en pak de halter stang iets ruimer vast dan schouderbreedte. Druk de halterstang omhoog en duw deze boven de heupen. Stop wanneer je armen gestrekt zijn, zodat je bovenarmen verticaal naar boven staan. Laat de stang langzaam zakken, zodat je armen in één lijn met je schouders zijn. Herhaal deze oefening zo veel mogelijk, naar gelang jouw kracht en fysieke conditie.

Welke spieren worden getraind?

De Military Press is een korte, maar krachtige oefening waarmee je verschillende gebieden aan bovenlichaam versterkt. Deze oefening is een grote stressor voor de schouders. Spieren die hiermee getraind worden zijn:

  • Deltoïden
  • Trapezius
  • Triceps
  • Rotator cuff
  • Latissimus dorsi
  • Pectorals

Voordelen van de Military Press

Voor veel mensen is de Military Press een populaire oefening omdat je met deze oefening het bovenlichaam kunt versterken. Naast het versterken van je bovenlichaam is de Military Press ook uitstekend te gebruiken om je schouder mobiliteit te verbeteren. Dit verbetert niet alleen je schouders, maar ook je bovenrug, borsten en romp. Ook je nek en onderarmen krijgen een boost door deze oefening.

Daarnaast is de Military Press ook goed te gebruiken voor spiergroei. Door de spieren in je bovenlichaam te trainen, kom je in betere shape en kun je meer kracht ontwikkelen. Dit vergroot de kans op spiergroei en het vermindert het risico op blessures. De Military Press is een eenvoudige oefening om je bovenlichaam te versterken, wat uiteindelijk kan bijdragen aan je algehele prestaties en conditie.

Conclusion

De Military Press is een krachtige oefening voor het versterken van je bovenlichaam. Door deze oefening kun je ook je schouder mobiliteit verbeteren en de kans op spiergroei vergroten. Zorg er wel voor dat je de oefening correct uitvoert met behulp van gewichtsapparatuur en een spotter. Train je bovenlichaam en geniet van de verhoogde prestatie en conditie die de Military Press je biedt.

Categorieën M

Plaats een reactie