Incline Bench Press

Incline bench press is een veelgebruikte fitness oefening die je kunt uitvoeren en waarvan je vele voordelen kunt hebben, vooral in termen van krachtverbetering en definitie van je middenrif en borstspieren. Incline bench press kan worden uitgevoerd met een barbell, dumbbells of met een machines. In deze post gaan we dieper in op deze oefening en zullen we erachter komen wat het precies is, alle benodigdheden die je nodig hebt om het uit te voeren en wat het je oplevert.

Wat is incline bench press?

Incline bench press is een veelgebruikte sportoefening gericht op krachttraining. Het wordt meestal uitgevoerd als een compound-oefening waarmee je meerder spieren tegelijk kunt trainen. Incline bench press is letterlijk het inclineren van het bancio om een ​​hoek van 45° – 60° te maken om nadruk te leggen op de borstspieren. Het doel van deze oefening is om de kracht te verhogen en definition te versterken in de midden- en bovenste borst, en om meer schoudersterkte te bouwen.

Benodigdheden

Voordat je begint met de oefening zelf, zorg er dan voor dat je alle benodigdheden in huis hebt. Ten eerste is een bankje nodig waarin je kunt reclineren. Meestal hebben de bankjes de mogelijkheid om de hoek te veranderen, dus zorg ervoor dat je dit beheerst als je ervoor kiest om je eigen bank te gebruiken. Verder heb je een barbell of dumbbells nodig. Als je op een bank met een smeermiddel zit, zorg je ervoor dat je fat gripz gebruikt om met name je grip te verbeteren. Tot slot is het aan te raden om een ​​kampspotter te hebben die je helpt bij het opheffen van de gewichten.

Uitvoering

Om incline bench press te doen, begin je door een kussen te plaatsen aan de bovenkant van de bank, waarvan de hoek ca. 45° – 60° is. Plaats de barbell op de hoogte van je borst. Grasp de barbell met de overhandse boring en plaats je voeten veilig en stabiel met een kleine boog op de grond. Terwijl je je handen naast je schouders plaatst, laat je de barbell zakken naar de bovenkant van je borst, met behoud van een goede vorm met je polsen. Wanneer je voelt dat de barbell boven je borst aankomt, adem dan uit en trek de barbell weer naar boven totdat je armen volledig gestrekt zijn. Wanneer dit is voltooid, herhaal je de beweging vanuit dezelfde positie. Doe 3 sets van 8-12 herhalingen.

Welke gedeelten van het lichaam?

Incline bench press is een veelzijdige oefening die het meest gericht is op het trainen van je borst. Het helpt ook om je schouders te versterken, omdat dat een groot deel is van deze oefening, wat belangrijk is voor mensen die zich bezighouden met krachtsport. Daarnaast worden de triceps, core, deltoides en schouders aangesproken, dus je krijgt een nuttige bijkomstigheid als je dit proces voltooit.

Andere voordelen van incline bench press

Naast krachttraining en spierversterking, heb je ook een aantal andere voordelen als je Incline bench press uitvoert. Ten eerste wordt je rug gesterkt, omdat je tijdens de oefening je rugspieren aanspant. Verder zal het een algeheel verbeterde stabiliteit veroorzaken. Als je je stabiliteit verbetert, zal je ook veel andere compound-bewegingen kunnen verbeteren. Je corekracht krijgt er ook een boost van, waardoor je evenwichtige resultaten krijgt van de Incline bench press.

Conclusie

Incline bench press is een veelgebruikte fitness oefening, die een aantal verschillende voordelen heeft voor mensen die kracht en spierdefinitie willen verbeteren in hun borst- en middenrifspieren. Hoewel het een uitdagende oefening is, is het ook een belangrijke oefening omdat het je schouders, armspieren en core ook versterkt. Zorg er altijd voor dat je alle benodigdheden hebt en een goed begrip hebt van de fysieke vereisten om veilig te kunnen sports. Als je deze oefening regelmatig uitvoert zoals voorgeschreven, dan krijg je het beste resultaat en kun je indrukwekkende kracht optekenen in je borst, schouders en armen.

Categorieën I

Plaats een reactie